Kinderfysiotherapie

Wat is een kinderfysiotherapeut?

Een kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die, na de opleiding fysiotherapie een (master) opleiding kinderfysiotherapie heeft gevolgd. Kinderen zijn geen miniatuur versies van volwassen en daarom beschikt een kinderfysiotherapeut over specifieke kennis van het bewegingsapparaat en het bewegend functioneren van kinderen van 0 tot 18 jaar.

 

Wat doet een kinderfysiotherapeut?

De kinderfysiotherapeut onderzoekt het kind op motorische beperkingen en/of blessures. Dit wordt nadien besproken met ouders/verzorgers. Wanneer er na het onderzoek blijkt dat er fysiotherapeutisch handelen nodig is, wordt er een behandelplan opgesteld.

kinderfysiotherapie kan o.a. gegeven worden bij motorische ontwikkelingsachterstand, huilbaby’s, voorkeurshouding, afplatting van het hoofdje, afwijkend looppatroon, angst voor bewegen en klimmen, moeite met handvaardigheid, schrijfproblematiek, ademhalingsproblematiek, lichamelijke klachten, sportblessures, houdingsafwijkingen en na fracturen en operaties.

 

Hoe wordt een kinderfysiotherapeut vergoed?

De eerste 9 behandelingen 9 behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Eventueel nog 9 behandelingen indien het gewenste resultaat niet is bereikt. Meerdere behandelingen worden vergoed uit het aanvullende pakket, afhankelijk van de door u gekozen inhoud van dit pakket.

Wanneer er sprake is van chronische indicatie, dan worden alle behandelingen kinderfysiotherapie ut de basisverzekering vergoed

Neem contact op