Neem contact op met Fysiotherapie W&H

Bekkenfysiotherapie in Deventer

Bekkenfysiotherapie in Deventer kan u enorm helpen bij klachten in of rondom uw bekken. Bekkenbodemklachten komen vaak voor na een zwangerschap en resulteert soms zelfs in incontinentie. Wij kunnen ons voorstellen dat dit erg vervelend is en u er tijdig iets aan wilt doen. Deze gerichte behandeling zorgt ervoor dat uw klachten snel afnemen en uiteindelijk verdwijnen. Bij Fysiotherapie W&H bent u hiervoor aan het juiste adres. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we goed hoe we u kunnen helpen bij uw klachten.

Een afspraak maken voor bekkenfysiotherapie in Deventer? Vul het contactformulier in. Ook voor meer informatie over de behandelingen kunt u contact opnemen.

Neem contact op Bekijk onze tarieven

Goede bekkenfysiotherapie in Zutphen van ervaren fysiotherapeuten
  • Ervaren fysiotherapeutenUitgebreide ervaring en verschillende vakgebieden
  • Veel specialistische behandelingenFysiotherapie, dry-needling, massages, oefentherapie
  • 3 locaties voor fysiotherapieU kunt bij ons terecht bij 3 locaties in Zutphen en Deventer
  • Persoonlijk en betrokkenVaste begeleiding, ruime tijden, veel energie en vriendelijkheid

Hoge Rij, Deventer

0570 – 63 23 87

Hoge Rij 103-107
7413 WX Deventer

De Worp, Deventer

0570 – 61 99 80

Leliestraat 29
7419 CT Deventer

Bekkenfysiotherapie in Deventer en meer behandelingen

Onze fysiopraktijk op de Hoge Rij, in De Worp en in Leesten is gespecialiseerd in algemene fysiotherapie in Deventer en Zutphen. Daarnaast kunt u ook voor dry needling terecht in Deventer. Woont u in Zutphen en wilt u graag bekkenfysiotherapie ontvangen? Ook dan staan wij voor u klaar.

Het bekken als centrum van het lichaam

Het bekken is een belangrijk onderdeel van uw lichaam en fungeert eigenlijk als het centrum van uw lichaam. In principe is dit de basis van de gehele wervelkolom. In combinatie met de spieren in de lage rug, de buik en het middenrif spelen uw bekkenspieren een grote rol bij uw lichaamshouding en lichaamsbeweging. Om te voorkomen dat de klachten vanuit de bekkenbodemspieren toenemen, is het belangrijk om er tijdig iets tegen te doen. Bekkenbodemklachten kunnen namelijk klachten veroorzaken in hoofd, nek en schouders. Bekkenfysiotherapie in Deventer biedt hier uitkomst.

Fysiotherapeut in actie bij een rug behandeling

Waarvoor is bekkenfysiotherapie?

Therapie met een focus op uw bekken kan u helpen bij pijnklachten in het bekkengebied, zoals pijn in de:

  • Lage rug
  • Onderbuik (rond de geslachtsdelen of anus)
  • Bekkenbodem
  • Stuitje of schaambeen

Daarnaast kan het ook zijn dat u pijn ervaart bij het plassen en/of ontlasting. Er zijn diverse redenen hoe dit heeft kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld door een trauma, een val, zwangerschap of een bevalling. Een andere naam voor bekkenpijn is bekkeninstabiliteit. Doorgaans wordt dit veroorzaakt door een zwangerschap of bevalling.

Ook pijnklachten in relatie tot seksualiteit zijn mogelijk. Deze pijn ervaart u tijdens de gemeenschap. Maar ook bij blaas- of prostaatontstekingen, overbelasting en zelfs de overgang kunnen klachten in de bekken voorkomen. Begeleiding door middel van bekkenfysiotherapie in Deventer is een goede manier om uw bekken sterker te maken.

Neem contact op Bekijk onze tarieven

Hoe werkt bekkenfysiotherapie?

Indien u kiest voor onze bekkenfysiotherapie in Deventer, gaan wij als eerst kijken naar de diverse spierlagen onderin het bekken. De spierlagen en het bekken vormen samen een functioneel geheel. Er is een nauwe relatie tussen de bekkenbodem en de organen in de onderbuik. Dat geldt ook voor de bekkenbodem en buik- en rugspieren.

Voor deze therapievorm wordt gekeken naar uw exacte klachten. Vervolgens kunnen we een behandeling op maat uitvoeren. Samen met u werken we aan het herstellen van de balans. Hiervoor voeren we de volgende punten uit: lokaal gerichte therapeutische oefeningen, geïntegreerde en functionele oefeningen en indien nodig een triggerpoint behandeling, mobilisaties of taping.

Intake bij onze praktijk

Tijdens de intake vindt er een screening plaats. Dit is om uw pijnklachten en de oorzaak te inventariseren. Heeft de fysiotherapeut de oorzaak gevonden? Dan wordt er een behandelplan opgesteld. Vervolgens bespreekt uw fysiotherapeut dit plan met u.

Neem contact op Bekijk onze tarieven

Medewerkers van Fysiotherapie W&H omringd met Fysiotherapie attributen

Tarieven en vergoedingen

De fysiobehandelingen kunnen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Echter is het aantal behandelingen afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering. Wij raden u aan om te controleren of de zorgverzekering de tarieven voor uw behandelingen (deels) vergoed. Fysiotherapie W&H heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Bij twijfel over de vergoedingen, onderzoeken onze fysiotherapeuten dit graag voor u.

Neem direct contact met ons op

Ervaart u klachten in uw bekken? Wij staan voor u klaar om u daarmee te helpen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw klachten afnemen en uiteindelijk verdwijnen. Neem contact met ons op, zodat we een intake met u kunnen inplannen. Ook indien u vragen heeft, staan we voor u klaar. In Deventer hebben wij twee praktijken waar u terecht kunt voor bekkenfysiotherapie, namelijk op de Hoge Rij en in De Worp. Wij zijn tijdens openingstijden telefonisch te bereiken op 0570 – 63 23 87 (Hoge Rij) of 0570 – 61 99 80 (De Worp).

Afspraak maken voor bekkenfysiotherapie in Deventer

Maak meteen een afspraak bij een van de Fysiotherapie W&H praktijken in Deventer! Wij ontvangen en behandelen u met veel zorg en ervaring. Indien u een afspraak heeft gemaakt en u deze wilt afzeggen, verzoeken wij u dit tenminste 24 uur van tevoren te doen.

  • Waar wil je graag een contact mee opnemen of afspraak maken?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.