Bekkenbodemklachten

Heeft u last van bekkenbodemklachten? Klachten die ontstaan zijn vanuit bijvoorbeeld uw zwangerschap? Of wellicht heeft u last gekregen van incontinentie. Deze klachten kunnen erg frustrerend zijn. Belangrijk is dan ook om er niet te lang mee door te lopen. Dat geldt tevens voor andere klachten, bijvoorbeeld in uw rug, onderbuik en meer. Bekkenfysiotherapie biedt hiervoor de oplossing. U kunt dit inzetten om klachten in of rondom het bekken, buik, lage rug en bekkenbodem tegen te gaan en te verminderen. Het kan ontstaan bij zowel mannen, vrouwen als kinderen. Bij Fysiotherapie W&H bent u voor bekkenfysiotherapie aan het juiste adres. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we goed hoe we u moeten helpen bij uw klachten. Graag vertellen we u er meer over.

Het bekken als centrum van het lichaam

Eigenlijk zijn het bekken het centrum van uw lichaam. Dit vormt de basis voor de totale wervelkom. Het is dus belangrijk dat u tijdig een oplossing zoekt voor deze pijn, anders kan het zijn dat u nog meer klachten krijgt in uw lichaam. Zo kan het klachten veroorzaken in hoofd, nek en schouders.

Hoe werkt bekkenfysiotherapie?

Maar hoe werkt bekkenfysiotherapie precies? En wat kunt u doen tegen bekkenbodemklachten? Tijdens de fysiotherapie voor bekkenbodemklachten kijken we naar de diverse spierlagen onderin het bekken. Al deze spierlagen vormen samen een functioneel geheel. Er is een nauwe relatie tussen de bekkenbodem en de organen in de onderbuik. Dat geldt ook voor de bekkenbodem en buik- en rugspieren. Voor de bekkenfysiotherapie wordt gekeken naar uw exacte bekkenbodemklachten. Hierdoor kunnen we vervolgens een behandeling voor u op maat uitvoeren. Samen met u werken we aan het herstellen van de balans. Hiervoor voeren we de volgende punten uit: lokaal gerichte therapeutische oefeningen, geïntegreerde en functionele oefeningen en indien nodig een triggerpoint behandeling, mobilisaties of taping.

Waarvoor bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie kan u helpen bij pijnklachten in het bekkengebied, zoals pijn in de:

  • Bekkenbodem;
  • Onderbuik;
  • Lage rug;
  • Stuitje of schaambeen.

Bekkenbodemklachten kunnen ook problemen veroorzaken bij seksualiteit en het plassen en/of ontlasting. Er zijn verschillende redenen hoe dit heeft kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld een trauma, een val, zwangerschap, bevalling, blaas- of prostaatontstekingen en meer.

Neem contact met ons op!

Wilt u een afspraak maken voor fysiotherapie omtrent uw bekkenbodemklachten? Wij staan altijd voor u klaar om u daarmee verder te helpen. Op deze manier zorgen we ervoor dat uw klachten afnemen en uiteindelijk verdwijnen. Dat is waar het immers om gaat! Neem contact met ons op, zodat we een afspraak met u kunnen inplannen. Ook indien u vragen heeft staan we altijd voor u klaar!

Contact opnemen Bekijk onze tarieven