Bekkenfysiotherapie Deventer

Heeft u last van veel klachten in of rondom uw bekken? Loopt u daar al een tijdje mee rond en weet u niet zo goed wat u er tegen kunt of moet doen. Bekkenfysiotherapie in Deventer kan u enorm helpen. Bekkenbodemklachten komen vaak voor na een zwangerschap en resulteert soms ook in incontinentie. Erg vervelend en daarom belangrijk om er tijdig iets tegen te ondernemen. Bekkenfysiotherapie in Deventer zorgt ervoor dat uw klachten snel afnemen en uiteindelijk verdwijnen. Bij Fysiotherapie W&H bent u hiervoor aan het juiste adres. We staan voor u klaar om u te helpen met uw probleem. Onze diensten kunt u inzetten om klachten in of rondom het bekken, buik, lage rug en bekkenbodem tegen te gaan. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we goed hoe we u moeten helpen bij uw klachten. Graag vertellen we u er meer over.

Het bekken als centrum van het lichaam

Het bekken is een belangrijk onderdeel van uw lichaam en fungeert eigenlijk als het centrum van uw lichaam. In principe is dit de basis van de gehele wervelkom. Om te voorkomen dat de klachten toenemen is het belangrijk om er tijdig iets tegen te doen. Bekkenbodemklachten kunnen namelijk klachten veroorzaken in hoofd, nek en schouders.

Hoe werkt bekkenfysiotherapie?

Indien u kiest voor onze bekkenfysiotherapie in Deventer, gaan wij als eerst kijken naar de diverse spierlagen onderin het bekken. De spierlagen en het bekken vormen samen een functioneel geheel. Er is een nauwe relatie tussen de bekkenbodem en de organen in de onderbuik. Dat geldt ook voor de bekkenbodem en buik- en rugspieren. Voor de bekkenfysiotherapie wordt gekeken naar uw exacte klachten en vervolgens kunnen we een behandeling op maat uitvoeren. Samen met u werken we aan het herstellen van de balans. Hiervoor voeren we de volgende punten uit: lokaal gerichte therapeutische oefeningen, geïntegreerde en functionele oefeningen en indien nodig een triggerpoint behandeling, mobilisaties of taping.

Waarvoor bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie kan u helpen bij pijnklachten in het bekkengebied, zoals pijn in de:

  • Lage rug;
  • Onderbuik;
  • Bekkenbodem;
  • Stuitje of schaambeen.

Daarnaast kan het ook zijn dat u problemen heeft bij het plassen en/of ontlasting of klachten in relatie tot seksualiteit. Er zijn diverse redenen hoe dit heeft kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld een trauma, een val, zwangerschap, bevalling, blaas- of prostaatontstekingen en meer.

Neem direct contact met ons op!

Wilt u een afspraak maken voor bekkenfysiotherapie in Deventer? Wij staan voor u klaar om u daarmee te helpen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw klachten afnemen en uiteindelijk verdwijnen. Dat is uiteraard waar het om draait! Neem contact met ons op, zodat we een afspraak met u kunnen inplannen. Ook indien u vragen heeft staan we voor u klaar!

Contact opnemen Bekijk onze tarieven