Bekkenfysiotherapie

Heeft u klachten in of rondom uw bekken? Of heeft u last van pijn in de onderbuik, lage rug of iets anders in die omgeving? Schakel dan tijdig de juiste, professionele hulp in, zodat u snel weer pijnloos kunt bewegen. Bekkenfysiotherapie is hiervoor de geschikte oplossing. U kunt dit inzetten om klachten in of rondom het bekken, buik, lage rug en bekkenbodem tegen te gaan. Het kan ontstaan bij zowel mannen, vrouwen als kinderen. Wellicht heeft u last van incontinentie of klachten rondom uw bekken door uw zwangerschap. Bij Fysiotherapie W&H bent u voor bekkenfysiotherapie aan het juiste adres. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we goed hoe we u moeten helpen bij uw klachten. Graag vertellen we u er meer over.

Het bekken als centrum van het lichaam

Het bekken functioneert als het centrum van het lichaam. Eigenlijk is dit de basis voor de gehele wervelkom. Het is dus belangrijk dat u tijdig een oplossing zoekt voor deze pijn, anders kan het zijn dat u nog meer klachten krijgt in uw lichaam. Zo kan het klachten veroorzaken in hoofd, nek en schouders.

Hoe werkt bekkenfysiotherapie?

Bij bekkenfysiotherapie kijken we naar de verschillende spierlagen onderin het bekken, welke samen een functioneel geheel vormen. Tussen de bekkenbodem en de organen in de onderbuik is een nauwe relatie. Dat geldt ook voor de bekkenbodem en buik- en rugspieren. Voor de bekkenfysiotherapie wordt gekeken naar uw exacte klachten, waardoor we vervolgens een behandeling op maat kunnen uitvoeren. Samen met u werken we aan het herstellen van de balans. Hiervoor voeren we de volgende punten uit: lokaal gerichte therapeutische oefeningen, geïntegreerde en functionele oefeningen en indien nodig een triggerpoint behandeling, mobilisaties of taping.

Waarvoor bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie kan u helpen bij pijnklachten in het bekkengebied, zoals pijn in de:

  • Onderbuik;
  • Lage rug;
  • Bekkenbodem;
  • Stuitje of schaambeen.

Daarnaast kan het ook zijn dat u problemen heeft bij het plassen en/of ontlasting of klachten in relatie tot seksualiteit. Er zijn verschillende redenen hoe dit heeft kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld een trauma, een val, zwangerschap, bevalling, blaas- of prostaatontstekingen en meer.

Neem direct contact met ons op!

Wilt u een afspraak maken voor fysiotherapie? Wij staan voor u klaar om u daarmee te helpen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw klachten afnemen en uiteindelijk verdwijnen. Dat is uiteraard waar het ons om gaat! Neem gerust contact met ons op, zodat we een afspraak met u kunnen inplannen. Ook indien u vragen heeft staan we voor u klaar!

Contact opnemen Bekijk onze tarieven