Job Klavers

JobIk ben Job Klavers en werk sinds 2003 als fysiotherapeut. In eerste instantie heb ik bijna uitsluitend gewerkt met oefentherapie wat veel voldoening gaf. Dit was helaas niet het antwoord op alle klachten en zo heb ik mij via bijscholing meer verdiept in andere behandel vormen. Sinds 2012 heb ik mijn eigen praktijk voor Chinese Geneeswijzen waarin ik acupunctuur, Chinese kruidentherapie en Tuina (Chinese massage) beoefen.

Van uit mijn acupunctuur achtergrond ben ik in de fysiotherapie begonnen met dry needling. Het zijn twee duidelijk verschillende behandelvormen maar wel met veel raakvlakken. Omdat dry needling m.n. gericht is op klachten vanuit spieren combineert het vaak goed met fascia therapie. Fascia therapie richt zich op spieren en het bindweefsel dat in en om o.a. spieren loopt. Vooral door het te combineren met dry needling kunnen ze elkaar versterken.

Ondanks dat ik veel “hands on”werk krijgt bijna iedereen oefeningen mee om zelf het herstel proces te ondersteunen. Dit is om aan de ene kant het herstel te versnellen en aan de andere kant om je eigen lichaam en zijn grenzen beter te leren kennen.