Linda ter Braak

Hallo! Mijn naam is Linda ter Braak, afgestudeerd fysiotherapeute aan de Saxion Hogeschool te Enschede in 2007. Na mijn fysiotherapie opleiding, heb ik in 2010 de Master Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam afgerond.

Vanaf 2012 heb ik 6 jaar gewerkt met High-Tech revalidatie apparatuur bij Motek Medical in Amsterdam, hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan in 3D gangbeeld(loop)analyses en therapie met Virtual Reality (VR).

Mijn echte passie is om mensen te helpen waar ik dit kan met allerlei klachten, ik vind namelijk het menselijk lichaam en brein echt fascinerend. Daardoor ben ik weer volledig aan de slag als fysiotherapeute.

Dit jaar heb ik de cursus Anatomy Trains gevolgd. Ik ben erg enthousiast over deze innovatieve behandelwijze. Ik kijk tijdens de behandeling naar hoe je staat, loopt en beweegt. Je leert meer over wat je lichaam je vertelt en hoe je beter kunt bewegen.
De fascia is hierbij belangrijk. Fascia is bindweefsel dat als een web alle structuren van het lichaam omsluit. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedvaten en het zenuwstelsel zijn doorweven en omgeven door fascie. Het verbindt alles aan elkaar.
Als de fascie ontspannen is en goed voorzien van water kan het lichaam optimaal functioneren. Door trauma, infecties of langdurige overbelasting, maar zeer zeker ook stress kan de fascie onder spanning komen te staan, vast gaan zitten of minder soepel worden. Dit heeft direct gevolgen voor de doorbloeding en kan zich uiten in pijn, stijfheid of een bewegingsbeperking. Met behulp van speciale handgrepen, fascia-technieken, worden de verklevingen van het bindweefsel losgemaakt, waardoor de klachten kunnen worden verminderd of opgeheven. Dit heeft tevens een positief effect op de doorbloeding en op de werking van het lymfesysteem.

Mijn kracht is om mensen te behandelen vanuit een brede blik, niet alleen symptoom bestrijding maar verder te kijken en de oorzaak aan te pakken. In September begin ik met de cursus Triggerpoint Reset Methode om mijn visie (complete body-mind benadering) verder te funderen.

U kunt bij mij terecht voor allerlei klachten zoals sportblessures, overbelastingklachten, chronische pijnklachten en spannings- of stressklachten. Tot in de praktijk!