Dry Needling

WAT IS DRY NEEDLING

Dry needling is een behandelmethode in de fysiotherapie waarbij met een acupunctuurnaald triggerpoints in de spieren worden behandeld. Triggerpoint zijn kleine bundeltjes spiervezels in een spier die in gespannen toestand blijven en zich niet meer kunnen ontspannen. Deze kleine knopen in een spier kunnen lokaal drukpijn veroorzaken maar ook uitstralende pijn in het lichaam. Bovendien kunnen triggerpoints ook stijfheid, bewegingsbeperking, krachtsvermindering en tintelingen veroorzaken. Triggerpoints kunnen door acute letsels, langdurige werkhoudingen,standsafwijkingen, gipsperiodes en ook door stress ontstaan. Het doel van de behandeling is het uitschakelen van de triggerpoints en daardoor het verminderen van pijn en verbeteren van de beweeglijkheid.

DE BEHANDELING

De behandeling bestaat uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek waarbij gekeken wordt naar beweeglijkheid van gewrichten en gezocht naar triggerpoints in de spier.

De triggerpoints worden aangeprikt met een acupunctuurnaald. Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als de juiste triggerpoints worden aangeprikt, spant de spier zich even kort aan wat aanvoelt als een lichte kramp. Na de behandeling kan de spier zwaar en vermoeid aanvoelen.

Dry needling is een normaal onderdeel van de fysiotherapie. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen de kosten van dry needling hieronder.

Neem contact op