Schouderklachten: de verschillende soorten en hun behandelvormen

Schouderklachten komen helaas best vaak voor. Dit komt mede doordat het zo’n complex gewricht is. Veel voorkomende oorzaken van pijn in de schouder zijn overbelasting, instabiliteit, artrose of klachten na een val of stoot.

Wanneer u last heeft van uw schouders zijn er gelukkig veel behandelingen die de pijn verminderen. Wij van Fysiotherapie W&H zijn gespecialiseerd in behandelingen die schouderklachten verhelpen: fysiotherapie, dry-needling en manuele therapie.

Ervaren fysiotherapeuten die schouderklachten verhelpen

  • Ervaren fysiotherapeuten in verschillende vakgebieden
  • Persoonlijk en betrokken: vaste begeleiding, ruime openingstijden, vriendelijk en energiek
  • Veel specialistische behandelingen: fysiotherapie, dry-needling, massages en oefentherapie
  • 3 locaties voor fysio in Deventer en Zutphen

Heeft u te kampen met schouderklachten? Erg vervelend, want deze klachten kunnen erg belemmerd zijn voor het functioneren in het dagelijkse leven. Maak daarom vandaag nog een afspraak door contact met ons op te nemen.

De complexiteit van het schoudergewricht

Het schoudergewricht is een complex gewricht met de meeste bewegelijkheid van het menselijk lichaam. De schoudergordel is opgebouwd uit vier bot stukken: de bovenarm, schouderblad, schouderdak en het sleutelbeen. De stabiliteit in het schoudergewricht komt van pezen, kraakbeen, een strak elastisch kapsel en de spieren rondom de schouder.

Schouder cuff klachten

De belangrijkste groep spieren rondom de schouder is de rotator cuff. Deze spieren zorgen ervoor dat de schouder stabiel blijft en goed kan bewegen. Wanneer u klachten ervaart rondom de schouder(kop) kan dat komen door een scheur in de pezen van de rotator cuff. De klachten lijken sterk op een slijmbeursontsteking doordat er een verstoring van het bewegingspatroon optreedt.

Fysiotherapie is een van de behandelvormen. De fysiotherapeut zal met oefeningen de pijn proberen te verlichten, de stabiliteit te vergroten en de niet-aangedane spieren te versterken.

Peesklachten in de schouder

Overbelasting en lang dezelfde bewegingen maken kan peesklachten in de schouder veroorzaken. Een schouder peesontsteking kenmerkt zich door een vaak stekende pijn bij snelle en onverwachte bewegingen. De peesklachten in de schouder kunnen verholpen worden door manuele therapie of fysiotherapie.

Pijn aan de voorzijde, achterzijde of bovenop de schouder

Verschillende oorzaken geven verschillende klachten. Bij de meeste schoudergordel klachten zit de pijn voornamelijk rond het schoudergewricht. De pijn kan aan de voorzijde, achterzijde of bovenop de schouder gevoeld worden. De klachten kunnen ook uitstralen naar bijvoorbeeld nek, bovenarm, ellenboog of naar de vingers.

Van schouderklachten naar armklachten

De pijn in de schouder kan zeurend, stekend of dof zijn. De pijn in de schouders en arm kan alleen aanwezig zijn bij beweging, ‘s nachts of in rust. Vaak hebben de schouderklachten ook een uitstraling naar de arm. Dit kan opvallen doordat u uw jas niet meer goed aan krijgt. Of wanneer u een kopje uit de bovenste kast wilt pakken, maar dat lukt niet meer zo goed.

Fysiotherapie in Deventer en Zutphen

Wij bieden fysiotherapie aan op 3 locaties, 2 fysiopraktijken in Deventer en 1 praktijk in Zutphen. Dus wanneer u schouderklachten heeft, raden wij u aan om fysiotherapie te volgen in Zutphen of Deventer. U volgt de fysio bij een ervaren fysiotherapeut die veel persoonlijke aandacht geeft.

Maak direct een afspraak

Wilt u graag af van uw schouderklachten? Onze behandelingen kunnen hierbij helpen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

De fysiotherapiepraktijken in Deventer zijn telefonisch bereikbaar op: 0570-619980 (locatie De Worp) en 0570-632387 (locatie Hoge Rij aan de Brinkgeverweg). Het telefoonnummer van onze praktijk in Zutphen is 0575-530377.

Contact opnemen Bekijk onze tarieven