Manuele Therapie

Wat is een manueel therapeut?

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die, na de opleiding fysiotherapie een (Master) opleiding manuele therapie heeft afgerond.
hierdoor heeft een manueel therapeut extra kennis opgedaan op het gebied van diagnostiek als therapie, zowel op wetenschappelijk vlak als in praktische vaardigheid.

Wat doet een manueel therapeut?

Manuele therapie leent zich vooral voor functiestoornissen van gewrichten, spieren en zenuwen. Het heeft als doel de bewegelijkheid van
gewrichten te verbeteren en lichaamshouding te optimaliseren. Vooral bewegingsbeperkingen aan de wervelkolom zijn erg geschikt om middels manuele behandeltechnieken te behandelen. Naast specifieke mobilisaties worden soms ook manipulaties toegepast. Manipulaties zijn lokale korte, snelle bewegingen die een typisch krakend geluid kunnen geven. Het geeft vaak snel verbetering van bewegelijkheid van bijvoorbeeld wervelgewrichtjes. Manuele therapie gaat altijd samen met andere technieken zoals mobilisaties, (houdings-) oefeningen en instructies.

Hoe wordt manuele therapie vergoed?

Manuele therapie valt onder de aanvullende verzekering, evenals fysiotherapie. Meestal worden er maximaal 9 behandelingen vergoedt. Kijk voor meer informatie in uw polis of vraag erna bij onze collega’s

Neem contact op