Neem contact op met Fysiotherapie W&H

Manuele Therapie

Wat is een manueel therapeut?

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die, na de opleiding fysiotherapie een (Master) opleiding manuele therapie heeft afgerond.
hierdoor heeft een manueel therapeut extra kennis opgedaan op het gebied van diagnostiek als therapie, zowel op wetenschappelijk vlak als in praktische vaardigheid. Bij Fysiotherapie W&H hebben wij veel ervaring met deze behandeling.

Wat doet een manueel therapeut?

Manuele therapie leent zich vooral voor functiestoornissen van gewrichten, spieren en zenuwen. Het heeft als doel de bewegelijkheid van
gewrichten te verbeteren en lichaamshouding te optimaliseren. Vooral bewegingsbeperkingen aan de wervelkolom zijn erg geschikt om middels manuele behandeltechnieken te behandelen. Naast specifieke mobilisaties worden soms ook manipulaties toegepast. Manipulaties zijn lokale korte, snelle bewegingen die een typisch krakend geluid kunnen geven. Het geeft vaak snel verbetering van bewegelijkheid van bijvoorbeeld wervelgewrichtjes. Manuele therapie gaat altijd samen met andere technieken zoals mobilisaties, (houdings-) oefeningen en instructies.

Hoe wordt manuele therapie vergoed?

Manuele therapie valt onder de aanvullende verzekering, evenals fysiotherapie. Meestal worden er maximaal 9 behandelingen vergoedt. Kijk voor meer informatie in uw polis of vraag erna bij onze collega’s

Neem contact op Bekijk onze tarieven

  • Ervaren fysiotherapeutenUitgebreide ervaring en verschillende vakgebieden
  • Veel specialistische behandelingenFysiotherapie, dry-needling, massages, oefentherapie
  • 3 locaties voor fysiotherapieJe kan bij ons terecht bij 3 locaties in Zutphen en Deventer
  • Persoonlijk en betrokkenVaste begeleiding, ruime tijden, veel energie en vriendelijkheid

De Worp

0570 61 99 80

Leliestraat 29
7419 CT Deventer

Hoge rij

0570 63 23 87

Hoge Rij 103-107
7413 WX Deventer

Leesten

0575 53 03 77

Rudolf Steinerlaan 133
7207 PV Zutphen

Wat klanten over ons zeggen

Susan Wijnberg
Susan Wijnberg
11 Januari 2024
ze nemen je klachten erg serieus
Emma Botter
Emma Botter
4 September 2020
Vriendelijk en vakkundig. Richard heeft me goed geholpen en nuttige tips gegeven hoe ik om kan gaan met mijn knieblessure. Bedankt!
Anna Lyse
Anna Lyse
30 Mei 2019
Vakkundig en met tijd en aandacht voor de patiënt
Ephrine Elias
Ephrine Elias
17 Oktober 2018
Mijn schoonvader is hier. Ze doen het redelijk goed.

Maak een afspraak

Voor een massage in Deventer of een massage in Zutphen heeft u geen verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Maak een afspraak bij Fysiotherapie W&H en ervaar het zelf! Neem contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier. Hier kunt u ook selecteren met welke praktijk u contact wilt opnemen.

Wat is massage therapie?

Massage therapie is een behandelingsvorm waarbij de therapeut met zijn handen en andere technieken druk uitoefent op de spieren en weefsels van het lichaam om pijn te verlichten, spanning los te laten en het herstel te bevorderen.

Wat zijn de voordelen van massage therapie?

Massage therapie kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de bloedcirculatie, het verlichten van spierspanning, het bevorderen van ontspanning en het stimuleren van het natuurlijke genezingsproces.

Voor wie is sportmassage geschikt?

Sportmassage is geschikt voor zowel professionele atleten als recreatieve sporters die hun prestaties willen verbeteren, spierherstel willen bevorderen of blessures willen voorkomen.

Is een verwijzing naar een fysiotherapeut nodig voor massagebehandeling bij Fysiotherapie WH?

Nee, voor massagebehandeling bij Fysiotherapie WH is geen verwijzing nodig. U kunt rechtstreeks contact opnemen om een afspraak te maken.

Contact

  • Waar wil je graag een contact mee opnemen of afspraak maken?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.