Neem contact op met Fysiotherapie W&H

Manueel therapie Deventer

Manuele therapie is een behandelingsvorm die gericht is op gewrichtsstoornissen. Indien u last heeft van slecht bewegende of pijnlijke gewrichten, dan kan deze vorm van therapie u helpen. Het doel van manuele therapie is het verminderen of zelfs het volledig herstellen van gewrichtsstoornissen en pijn, en het verbeteren van alledaagse activiteiten. Fysiotherapie W&H is hét adres voor manuele therapie Deventer.

Neem contact op Bekijk onze tarieven

Linda
 • Ervaren fysiotherapeutenUitgebreide ervaring en verschillende vakgebieden
 • Veel specialistische behandelingenFysiotherapie, dry-needling, massages, oefentherapie
 • 3 locaties voor fysiotherapieJe kan bij ons terecht bij 3 locaties in Zutphen en Deventer
 • Persoonlijk en betrokkenVaste begeleiding, ruime tijden, veel energie en vriendelijkheid

De Worp

0570 61 99 80

Leliestraat 29
7419 CT Deventer

Hoge rij

0570 63 23 87

Hoge Rij 103-107
7413 WX Deventer

Verschillende fysiotherapie specialisaties

Binnen onze praktijk in Deventer bieden wij veel vormen aan van fysio aan. Of u nou hulp nodig heeft bij overbelasting van uw spieren of (chronische) pijn aan diverse delen van uw lichaam. Bij onze fysiotherapiepraktijk in Deventer helpen wij u verder. Van dry needling tot oncologische fysiotherapie. Wij bieden de volgende behandelingen aan:

Wat klanten over ons zeggen

Susan Wijnberg
Susan Wijnberg
11 Januari 2024
ze nemen je klachten erg serieus
Emma Botter
Emma Botter
4 September 2020
Vriendelijk en vakkundig. Richard heeft me goed geholpen en nuttige tips gegeven hoe ik om kan gaan met mijn knieblessure. Bedankt!
Anna Lyse
Anna Lyse
30 Mei 2019
Vakkundig en met tijd en aandacht voor de patiënt
Ephrine Elias
Ephrine Elias
17 Oktober 2018
Mijn schoonvader is hier. Ze doen het redelijk goed.

Wat doet de manueel therapeut voor u in Deventer?

Kiest u voor een manueel therapeut in Deventer, dan kiest u voor een doelgerichte en specifieke aanpak betreft uw situatie. Een manueel therapeut kan u helpen bij functiestoornissen van gewrichten, spieren en zenuwen. Het centrale doel van manuele therapie is de beweeglijkheid van uw gewrichten te verbeteren en het optimaliseren van uw lichaamshouding. Wanneer er sprake is van bewegingsbeperkingen aan de wervelkolom, kan dit gemakkelijk met manuele behandeltechnieken worden verholpen. Naast het toepassen van specifieke mobilisaties, kunnen soms ook manipulaties toegepast worden.

Deze manipulaties zijn korte en snelle bewegingen op lokaal niveau die een krakend geluid kunnen geven. Het resultaat is een snelle verbetering van de beweeglijkheid van uw wervelgewrichten. Manuele therapie wordt altijd toegepast in combinatie met andere technieken, zoals houdingsoefeningen, mobilisaties en instructies.

Medewerkers van Fysiotherapie W&H omringd met Fysiotherapie attributen
Fysiotherapeut in actie bij een rug behandeling

Wanneer manuele therapie Deventer?

Manuele therapie Deventer biedt uitkomst bij een breed scala aan gewricht-gerelateerde klachten. Hierbij kunt u denken aan hoofd- en/of nekpijn in combinatie met bijvoorbeeld een vastzittende wervelkolom, schouderklachten (pijn die vaak doorstraalt naar de armen), rugklachten, kaakklachten en heupklachten.

Werkwijze manuele therapie Deventer

Voor aanvang van de behandeling krijgt u een intake, waarbij u wat vragen moet beantwoorden en uw individuele bewegingsapparaat uitvoerig wordt geanalyseerd. Doorgaans wordt bij de eerste afspraak al duidelijk of de betreffende klachten middels manuele therapie Deventer verholpen kunnen worden. Op basis van de analyse wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld, en gaan we aan de slag.

Tarieven

Zowel manuele therapie als fysiotherapie vallen onder uw aanvullende verzekering. U krijgt meestal maximaal 9 behandelingen vanuit uw verzekering vergoed. Voor meer informatie betreft de kosten van manuele therapie bij Fysiotherapie W&H, kunt u gerust een kijkje nemen bij onze tarieven.

Benieuwd geworden?

Behoefte aan fysio- of manuele therapie in Deventer, neem dan contact op of maak direct een afspraak!

Neem contact op Bekijk onze tarieven

Fysiotherapeut van Fysiotherapie W&H in actie bij een rug behandeling

Waarom manuele therapie Deventer bij Fysiotherapie W&H?

De voordelen van manuele therapie Deventer bij onze praktijk:

 • Een persoonlijke benadering en individuele behandeling
 • Een uitstekend bereikbare praktijk met eigen parkeerterrein
 • Vier zeer ervaren en toegewijde fysiotherapeuten
 • Contracten met alle zorgverzekeraars.

Manuele therapie Deventer: MTM

Bij Fysiotherapie W&H richten wij ons op MTM (Manuele Therapie Marsman), een stroming binnen de manuele therapie. Bij MTM gaan we uit van de bouw van het lichaam, en dan met name de wervelkolom. De opbouw van de wervelkolom bepaald namelijk uw houding en hoe u het liefst beweegt. Dit heeft uiteraard ook invloed op de rest van uw lichaam. De MTM behandeling richt zich op het herstellen van de balans tussen bewegen en tegenbewegen.

Veelgestelde vragen

Wat is manuele therapie en hoe verschilt het van andere vormen van fysiotherapie?

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van musculoskeletale aandoeningen. Hierbij gaat het met name om de gewrichten en de wervelkolom. Deze therapievorm is gebaseerd op een holistische benadering waarbij de fysiotherapeut gebruikmaakt van zijn of haar handen als belangrijkste instrument.

Wat manuele therapie onderscheidt van andere vormen van fysiotherapie is de nadruk op directe en specifieke mobilisaties en manipulaties van gewrichten. Deze technieken worden toegepast om de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren, pijn te verminderen en functie te herstellen. De fysiotherapeut kan ook gebruik maken van mobilisatietechnieken, zoals zachte rek- en mobilisatie oefeningen om de bewegingsbeperking te verminderen.

Wat zijn de voordelen van manuele therapie bij het behandelen van lichamelijke klachten?

Manuele therapie biedt verschillende voordelen bij het behandelen van lichamelijke klachten. Hier zijn vijf voorbeelden van voordelen:

 • Verbeterde mobiliteit: Manuele therapie richt zich op het herstellen van de beweeglijkheid van gewrichten.
 • Pijnvermindering: Door de specifieke technieken die bij manuele therapie worden gebruikt, wordt pijn in de gewrichten, spieren en andere weefsels verminderd.
 • Sneller herstel: Manuele therapie versnelt het herstelproces.
 • Individuele benadering: Manuele therapie houdt rekening met de individuele behoeften en symptomen van elke patiënt.
 • Holistische benadering: Manuele therapie bekijkt het lichaam als geheel en richt zich niet alleen op de symptomen, maar ook op de onderliggende oorzaken van de klachten.
Welke aandoeningen kunnen worden behandeld met manuele therapie?

Manuele therapie kan effectief zijn bij verschillende aandoeningen en klachten. Enkele voorbeelden van aandoeningen worden met manuele therapie, zijn:

 • Nek- en rugklachten
 • Gewrichtspijn
 • Hoofdpijn en duizeligheid
 • Sportblessures
 • Artrose
Wat zijn de technieken die worden gebruikt in manuele therapie?

In manuele therapie worden verschillende technieken gebruikt om de gewrichten en weefsels te behandelen en te herstellen. Vijf voorbeelden van technieken die vaak worden toegepast in manuele therapie, zijn:

 • Mobilisaties: Dit omvat zachte, ritmische bewegingen van gewrichten om de mobiliteit te verbeteren. Mobilisaties variëren van rustige rek- en strekbewegingen tot specifieke technieken waarbij de therapeut gecontroleerde kracht uitoefent op het gewricht.
 • Manipulaties: Manipulaties, ook wel bekend als “kraken”, zijn snelle, korte bewegingen die worden toegepast op gewrichten. De therapeut oefent een gecontroleerde impuls uit om de bewegingsvrijheid te vergroten en eventuele blokkades in het gewricht te verminderen.
 • Myofasciale release: Myofasciale release richt zich op het verminderen van spanning en het verbeteren van de flexibiliteit in de spieren en het bindweefsel. De therapeut maakt gebruik van handmatige druk, rek- en massagebewegingen om de spierspanning te verminderen en de bloedcirculatie te bevorderen.
 • Triggerpointtherapie: Triggerpoints zijn pijnlijke knopen in de spieren die leiden tot pijn en bewegingsbeperking. Met triggerpointtherapie worden deze punten gelokaliseerd en behandeld door middel van diepe druk- of rektechnieken om de spanning in de spieren te verminderen.
 • Oefentherapie: Hoewel oefentherapie niet exclusief is voor manuele therapie, kan het een belangrijk onderdeel zijn van de behandeling. Uw fysiotherapeut schrijft specifieke oefeningen voor om de mobiliteit, kracht en stabiliteit te verbeteren, vaak in combinatie met andere manuele technieken.

 

Contact

Wilt u gebruik maken van een manueel therapeut in Deventer? Of heeft u nog vragen omtrent manuele therapie bij Fysiotherapie W&H? Neem vandaag nog contact met ons op! Wij helpen u graag verder!

 • Waar wil je graag een contact mee opnemen of afspraak maken?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.