Neem contact op met Fysiotherapie W&H

Manueel therapie Deventer

Manuele therapie is een behandelingsvorm die gericht is op gewrichtsstoornissen. Indien u last heeft van slecht bewegende of pijnlijke gewrichten, dan kan deze vorm van therapie u helpen. Het doel van manuele therapie is het verminderen of zelfs het volledig herstellen van gewrichtsstoornissen en pijn, en het verbeteren van alledaagse activiteiten. Fysiotherapie W&H is hét adres voor manuele therapie Deventer.

Neem contact op Bekijk onze tarieven

  • Ervaren fysiotherapeutenUitgebreide ervaring en verschillende vakgebieden
  • Veel specialistische behandelingenFysiotherapie, dry-needling, massages, oefentherapie
  • 3 locaties voor fysiotherapieJe kan bij ons terecht bij 3 locaties in Zutphen en Deventer
  • Persoonlijk en betrokkenVaste begeleiding, ruime tijden, veel energie en vriendelijkheid

De Worp

0570 61 99 80

Leliestraat 29
7419 CT Deventer

Hoge rij

0570 63 23 87

Hoge Rij 103-107
7413 WX Deventer

Verschillende fysiotherapie specialisaties

Binnen onze praktijk in Deventer bieden wij veel vormen aan van fysio aan. Of u nou hulp nodig heeft bij overbelasting van uw spieren of (chronische) pijn aan diverse delen van uw lichaam. Bij onze fysiotherapiepraktijk in Deventer helpen wij u verder. Van dry needling tot oncologische fysiotherapie. Wij bieden de volgende behandelingen aan:

Wat doet de manueel therapeut voor u in Deventer?

Kiest u voor een manueel therapeut in Deventer, dan kiest u voor een doelgerichte en specifieke aanpak betreft uw situatie. Een manueel therapeut kan u helpen bij functiestoornissen van gewrichten, spieren en zenuwen. Het centrale doel van manuele therapie is de beweeglijkheid van uw gewrichten te verbeteren en het optimaliseren van uw lichaamshouding. Wanneer er sprake is van bewegingsbeperkingen aan de wervelkolom, kan dit gemakkelijk met manuele behandeltechnieken worden verholpen. Naast het toepassen van specifieke mobilisaties, kunnen soms ook manipulaties toegepast worden.

Deze manipulaties zijn korte en snelle bewegingen op lokaal niveau die een krakend geluid kunnen geven. Het resultaat is een snelle verbetering van de beweeglijkheid van uw wervelgewrichten. Manuele therapie wordt altijd toegepast in combinatie met andere technieken, zoals houdingsoefeningen, mobilisaties en instructies.

Medewerkers van Fysiotherapie W&H omringd met Fysiotherapie attributen
Fysiotherapeut in actie bij een rug behandeling

Wanneer manuele therapie Deventer?

Manuele therapie Deventer biedt uitkomst bij een breed scala aan gewricht-gerelateerde klachten. Hierbij kunt u denken aan hoofd- en/of nekpijn in combinatie met bijvoorbeeld een vastzittende wervelkolom, schouderklachten (pijn die vaak doorstraalt naar de armen), rugklachten, kaakklachten en heupklachten.

Werkwijze manuele therapie Deventer

Voor aanvang van de behandeling krijgt u een intake, waarbij u wat vragen moet beantwoorden en uw individuele bewegingsapparaat uitvoerig wordt geanalyseerd. Doorgaans wordt bij de eerste afspraak al duidelijk of de betreffende klachten middels manuele therapie Deventer verholpen kunnen worden. Op basis van de analyse wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld, en gaan we aan de slag.

Tarieven

Zowel manuele therapie als fysiotherapie vallen onder uw aanvullende verzekering. U krijgt meestal maximaal 9 behandelingen vanuit uw verzekering vergoed. Voor meer informatie betreft de kosten van manuele therapie bij Fysiotherapie W&H, kunt u gerust een kijkje nemen bij onze tarieven.

Benieuwd geworden?

Behoefte aan fysio- of manuele therapie in Deventer, neem dan contact op of maak direct een afspraak!

Neem contact op Bekijk onze tarieven

Fysiotherapeut van Fysiotherapie W&H in actie bij een rug behandeling

Waarom manuele therapie Deventer bij Fysiotherapie W&H?

De voordelen van manuele therapie Deventer bij onze praktijk:

  • Een persoonlijke benadering en individuele behandeling
  • Een uitstekend bereikbare praktijk met eigen parkeerterrein
  • Vier zeer ervaren en toegewijde fysiotherapeuten
  • Contracten met alle zorgverzekeraars.

Manuele therapie Deventer: MTM

Bij Fysiotherapie W&H richten wij ons op MTM (Manuele Therapie Marsman), een stroming binnen de manuele therapie. Bij MTM gaan we uit van de bouw van het lichaam, en dan met name de wervelkolom. De opbouw van de wervelkolom bepaald namelijk uw houding en hoe u het liefst beweegt. Dit heeft uiteraard ook invloed op de rest van uw lichaam. De MTM behandeling richt zich op het herstellen van de balans tussen bewegen en tegenbewegen.

Veelgestelde vragen

? Is er een verwijsbrief nodig voor fysiotherapiebehandeling bij Fysiotherapie WH in Deventer?

Er is geen verwijzing meer nodig want je kunt rechtstreeks terecht bij de fysiotherapeut. Voor chronische aandoeningen en aan huis behandelingen hebt u wel een verwijzing nodig.

? Heeft Fysiotherapeut WH in Deventer contracten met alle zorgverzekeraars?

Ja, wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars van Nederland. U ben zelf verantwoordelijk om de polisvoorwaarden na te gaan hoeveel behandelingen nog vergoed worden. Wel kunnen wij ook kijken voor u hoeveel behandelingen uw verzekering vergoed. Als u niet aanvullend verzekerd bent,komen de behandelingen voor uw eigen rekening. Voor tarieven zie onze website.

? Kan ik aan huis behandeld worden als het nodig is bij Fysiotherapie WH in Deventer?

Ja, als u niet in staat bent om zelf te komen en u kunt ook niemand vragen om u te brengen komen wij bij u thuis. Dit doen wij vaak bij mensen met een nieuwe heup of knie, maar ook bij mensen die om wat voor reden dan ook slecht ter been zijn.

⏱️ Hoe lang duurt een fysiotherapie behandeling bij Fysiotherapie WH in Deventer?

Een normale fysiotherapie behandeling duurt 30 minuten. Tijdens deze tijd zal de fysiotherapeut ook uw dossier bijhouden. Een eerste behandeling bestaat uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. U wordt dan meestal niet behandeld maar u krijgt al wel advies en zo nodig oefeningen mee. Tijdens de eerste behandeling dient u een geldig legitimatiebewijs meenemen.

 

Contact

Wilt u gebruik maken van een manueel therapeut in Deventer? Of heeft u nog vragen omtrent manuele therapie bij Fysiotherapie W&H? Neem vandaag nog contact met ons op! Wij helpen u graag verder!

  • Waar wil je graag een contact mee opnemen of afspraak maken?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.