Neem contact op met Fysiotherapie W&H

Dry needling in Deventer

Dry needling in Deventer is een handige oplossing wanneer u veel last heeft van uw spieren. Zo kunnen knopen in uw spieren voor veel pijn zorgen waarbij Fysiotherapie W&H u kan helpen! Dry needling is een behandelmethode waarbij met een acupunctuurnaald diverse triggerpoints in de spieren worden behandeld. Deze triggerpoints zijn kleine bundeltjes spiervezels die elke keer in een gespannen toestand blijven. Uiteindelijk kunt u zich hierdoor niet meer ontspannen, maar biedt deze behandeling verlichting.

Naast dry needling in Deventer kunnen we u ook van dienst zijn met claudicatio, manuele therapie, bekkenfysiotherapie en meer. Ons streven is om u altijd zo goed mogelijk te helpen – waarbij onze persoonlijke communicatie en kwaliteit centraal staan. U kunt er dan ook altijd op rekenen dat wij echt de tijd voor u nemen.

Neem contact op Bekijk onze tarieven

 • Ervaren fysiotherapeutenUitgebreide ervaring en verschillende vakgebieden
 • Veel specialistische behandelingenFysiotherapie, dry-needling, massages, oefentherapie
 • 3 locaties voor fysiotherapieJe kan bij ons terecht bij 3 locaties in Zutphen en Deventer
 • Persoonlijk en betrokkenVaste begeleiding, ruime tijden, veel energie en vriendelijkheid

De Worp

0570 61 99 80

Leliestraat 29
7419 CT Deventer

Hoge rij

0570 63 23 87

Hoge Rij 103-107
7413 WX Deventer

Dry needling in Deventer: het team van Fysiotherapie W&H

Het team van Fysiotherapie W&H bestaat uit meerdere specialisaties. Hierdoor hebben we een brede dienstverlening voor lichamelijke klachten. Door de bundeling van deze diverse specialisaties kunnen wij u met nagenoeg alle klachten helpen. Om altijd te komen tot een goed resultaat en een concreet advies, hebben we (met uw toestemming) intercollegiaal overleg. Zo kunnen we de expertise van ons allemaal samenvoegen en komen tot een gedegen advies. Al onze specialisten zijn geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister van het koninklijk genootschap fysiotherapie, in het BIG-register en voldoen aan alle bij- en nascholingseisen.

Bij Fysiotherapie W&H kunt u terecht voor onder andere de volgende diensten:

Wat klanten over ons zeggen

Emma Botter
Emma Botter
4 September 2020
Vriendelijk en vakkundig. Richard heeft me goed geholpen en nuttige tips gegeven hoe ik om kan gaan met mijn knieblessure. Bedankt!
Anna Lyse
Anna Lyse
30 Mei 2019
Vakkundig en met tijd en aandacht voor de patiënt
Ephrine Elias
Ephrine Elias
17 Oktober 2018
Mijn schoonvader is hier. Ze doen het redelijk goed.

Waardoor ontstaan triggerpoints?

In het Nederlands worden triggerpoints ook wel spierknopen genoemd. Deze punten ontstaan doordat spiervezels gespannen blijven en niet meer in staat zijn om te ontspannen. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn, zoals langdurig in een bepaalde houding werken, letsel of stress. Als u afspreekt bij onze praktijk, dan krijgt u een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. De specialist bekijkt de beweeglijkheid van uw gewrichten en zoekt naar triggerpoints. U krijgt vervolgens een duidelijke uitleg over wat de volgende stappen zijn.

Wat zijn de voordelen van dry needling?

De voordelen van dry needling omvatten onder andere pijnverlichting, een verbeterde bewegingsvrijheid en snelle resultaten. Deze behandelmethode is gunstig voor mensen met chronische pijnklachten die de bewegingsvrijheid in hun spieren en gewrichten willen vergroten. Zo komt het bij velen voor dat ze na enkele sessies al verbetering ondervinden in hun pijnsymptomen en de bijwerkingen minimaal zijn. Hierbij kunt u denken aan tijdelijke spierpijn en blauwe plekjes van de naaldinbrenging.

Goede bekkenfysiotherapie in Zutphen van ervaren fysiotherapeuten
Fysiotherapeut in actie bij een rug behandeling

Hoe vaak is dry needling mogelijk?

De frequentie van de behandelingen is voornamelijk afhankelijk van de ernst van uw spierklachten en onze aanbevelingen. Doorgaans beginnen we met één dry needling-sessie per week, wat enkele weken duurt. Tijdens deze fase helpen wij de pijn en spierspanning te verminderen. Vervolgens wordt de behandeling geëvalueerd en bepaalt de fysiotherapeut of de sessies worden voortgezet. Afhankelijk van de resultaten en behoeften is het mogelijk dat het behandelplan wordt aangepast of een andere behandeling wordt aangeraden.

Betrokken, vriendelijke behandelaars voor dry needling in Deventer

Wie op zoek is naar een praktijk voor fysiotherapie in Deventer door ervaren fysiotherapeuten, is bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in diverse behandelingen op het gebied van bewegend functioneren. Onze specialisten zijn niet alleen goed opgeleid en geregistreerd in het kwaliteitsregister, maar bieden ook veel persoonlijke betrokkenheid. Zij hebben oog voor uw klachten en voor u als mens.

Wordt dry needling vergoed?

Wij hebben contracten met de meeste zorgverzekeraars. Echter is de vergoeding voor dry needling bij een basispakket afhankelijk van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie wilt ontvangen. Als u een aanvullende verzekering heeft, dan worden de kosten voor dry needling in Deventer altijd vergoed. Bent u benieuwd naar de kosten? Bekijk dan onze tarieven. Wij kunnen de juiste zorg bieden voor bijna alle klachten. Hiervoor kunt u tijdens onze openingstijden terecht in de ruime behandelruimtes van onze drie locaties. Kunt u niet naar de praktijk komen, dan bieden wij de mogelijkheid om bij u aan huis te komen.

Neem contact op Bekijk onze tarieven

Fysiotherapeut van Fysiotherapie W&H in actie bij een rug behandeling

Maak een afspraak voor dry needling in Deventer

Heeft u last van knopen in uw spieren en denkt u dat een dry needling behandeling in Deventer iets voor u kan zijn? Wacht dan niet langer en maak gebruik van de diensten van onze deskundige fysiotherapeuten. Neem gerust contact op, als u nog vragen heeft. Wij helpen u graag verder en heten u van harte welkom in onze praktijk!

Wat is dry needling en hoe werkt het?

Dry needling is een effectieve behandelingstechniek die wordt gebruikt om pijn en spierproblemen aan te pakken. Bij deze behandelingsmethode maken we gebruik van dunne naalden die direct in de spier worden ingebracht. Het doel van dry needling is het verminderen van spierspanning, het verminderen van pijnklachten en het verbeteren van de bewegingsvrijheid.

Wat zijn de voordelen van dry needling bij het behandelen van pijnklachten?

De voordelen van dry needling bij het behandelen van pijnklachten zijn:

 • Verlichting van spierspanning en knopen
 • Verbeterde doorbloeding en zuurstoftoevoer naar de spieren
 • Vermindering van pijn en ongemak
 • Toename van de mobiliteit en flexibiliteit
 • Versneld herstel van blessures en overbelasting

Dry needling kan een effectieve aanvulling zijn op andere behandelmethoden. Het helpt bijvoorbeeld bij het verlichten van chronische pijn en het bevorderen van het herstel van spiergerelateerde klachten. Het is echter belangrijk om een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling.

Is dry needling pijnlijk?

Dry needling kan licht ongemak veroorzaken tijdens de behandeling. Wanneer de naald in het triggerpoint of de spiervezel wordt ingebracht,is het mogelijk dat u een korte, scherpe pijn of een krampachtig gevoel voelt. Dit staat bekend als de “twitch response”. Na de behandeling kan er ook lichte spierpijn of gevoeligheid optreden, vergelijkbaar met spierpijn na een intensieve training. De intensiteit van deze sensaties variëren afhankelijk van het individu en de specifieke behandeling.

Hoe lang duurt een dry needling sessie?

De duur van een dry needling sessie varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal te behandelen triggerpoints en de specifieke behoeften van de patiënt. Over het algemeen duurt een sessie tussen de 15 en 30 minuten. Het is echter belangrijk op te merken dat de duur van de behandeling kan worden aangepast door uw fysiotherapeut, afhankelijk van de complexiteit van de situatie en de reactie van de patiënt op de behandeling. Heeft u vragen hierover? Neem gerust contact op.

 

Contact

Wilt u gebruik maken van een manueel therapeut in Deventer? Of heeft u nog vragen omtrent manuele therapie bij Fysiotherapie W&H? Neem vandaag nog contact met ons op! Wij helpen u graag verder!

 • Waar wil je graag een contact mee opnemen of afspraak maken?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.