Achillespeesklachten
Ervaart u achillespeesklachten? Pijn aan de achillespees komt regelmatig voor bij hardlopers en wandelaars. Vaak is er sprake van een ontsteking die (start) pijn geeft. Daarnaast is er vaak sprake van zwelling van de achillespees en (start) stijfheid. In veel gevallen gaan de klachten weer over door rust te nemen.
In sommige gevallen is de klacht hardnekkiger en kan het een langdurige achillespeesblessure worden. Wij van Fysiotherapie W&H bieden meerdere behandelingen aan die u van uw klachten af helpen.
Achillespeesklachten behandelen bij Fysiotherapie W&H
Waarom kiezen voor een behandeling bij onze praktijk?
- Ervaren fysiotherapeuten
- Specialistische behandeling
- 3 verschillende vestigingen
Neem contact met ons op en laat uw blessure behandelen. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over mogelijke oplossingen of andere informatie wenst. We helpen u graag verder.
Achillespeesontsteking
Wanneer de achillespeesklachten na een paar weken niet vanzelf over gaan, is een deel van de achillespees serieus ontstoken. De plek waar de achillespeesontsteking zit, zit een paar centimeter boven de hak. Op de plek waar de aanhechting van de pees begint. Juist hier is de doorbloeding van het peesweefsel minder goed. Hierdoor gaat het herstel van een kleine ontsteking moeizaam en kan een serieuze ontsteking ontstaan.
Meestal is het probleem van de blessure niet een “echte” ontsteking van de pees. Het is eerder degeneratie van het weefsel in de pees, oftewel mini-scheurtjes in de pees.
Oorzaak
De oorzaak van de van de achillespeesblessure is meestal overbelasting door sporten (o.a. hardlopen). Daarnaast kunnen de klachten ook ontstaan door het dragen van de verkeerde schoenen of door overgewicht. Ook overpronatie (inzakken) van de voet, stijve kuitspieren, een beenlengteverschil, instabiliteit rondom de enkel en sporten op een harde ondergrond kunnen een achillespeesblessure veroorzaken.
Zelfhulp tips
De klachten van een achillespeesontsteking of achillespeesblessure kunt u middels de volgende tips zelf verlichten:
- Rust houden
- Gel-inlay
- Warming up en cooling down
- Ontstekingsremmers slikken
- Bandage
- Kwalitatieve schoenen
Persoonlijke aanpak door een fysiotherapeut
Het is een blessure die hardnekkig en langdurig kan worden. Om die reden is het belangrijk dat meteen bij de start van de klachten gekozen wordt voor de juiste, persoonlijke aanpak. Dus neem om erger te voorkómen contact met ons op. Zodoende kunt u samen met onze fysiotherapeut bepalen welke behandeling voor u het meest geschikt is.
Fysiotherapie behandelen
Wij bieden meerdere fysio behandelingen aan die de achillespeesblessure verminderen of zelfs verhelpen:
- Dry needling
- Krachttraining of mobilisatie middels oefentherapie
- Medical taping
- Massage
Bovendien adviseren we u graag over warming up en sportbelasting. Ook kunnen we u oefeningen leren die het herstel bevorderen.
Vestigingen in Zutphen en Deventer
Wij beschikken over meerdere vestigingen waar u terecht kunt voor behandeling van de achillespees. Waaronder een praktijk voor fysiotherapie in Zutphen en twee praktijken voor fysiotherapie in Deventer. In alle drie de vestigingen worden de zelfde diensten aangeboden en geniet u van de zelfde voordelen.
Achillespeesklachten laten behandelen?
Wilt u uw achillespeesblessure laten behandelen of wenst u meer informatie over het verhelpen van een achillespeesblessure? Maak gerust een afspraak of neem contact op voor meer informatie. Bel tijdens openingstijden naar 0575 – 53 03 77 (Leesten, Zutphen), 0570 – 61 99 80 (De Worp, Deventer) of naar 0570 – 63 23 87 (Hoge Rij, Deventer).
Contact opnemen Bekijk onze tarieven