Oefeningen voor thuis

Welkom op onze pagina voor thuisoefeningen. In deze bijzondere tijden proberen wij iedereen te helpen. Eén manier waarop wij de ondersteuning kunnen bieden, is om onze kennis beschikbaar te stellen zonder dat u langs hoeft te komen op één van onze praktijken. Op deze pagina vindt u dan ook diverse oefeningen. Deze oefeningen vormen de basis voor het sterker en stabieler maken van diverse onderdelen van het lichaam. Hierdoor kunnen blessures voorkomen worden. Mocht u vragen hebben over één of meerdere oefeningen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Bij elke oefening staat een uitleg van hoe je deze doen moet. Daarnaast staat er een richtlijn voor wat betreft de intensiteit van de oefening, oftewel de duur en het aantal herhalingen. Het allerbelangrijkste van het doen van deze oefeningen is dat de kwaliteit ervan gewaarborgd blijft als je ze doet. Dus duur en het aantal herhalingen is slechts een startpunt. Echter, dit kan voor iedereen anders zijn. Het belangrijkste van de oefeningen is dat je ze kunt uitvoeren, zoals ze bedoeld zijn, dus op de goede manier. Je moet je buikspieren kunnen blijven aanspannen en de houding van de oefening kunnen handhaven. Merk je dat dit niet het geval is, doe dan minder herhalingen, of houd de oefening minder lang vast. Merk je dat de oefening steeds beter gaat, dan is er sprake van trainingseffect en kun je de oefening gaan uitbouwen: eerst door meer herhalingen en/of langer vasthouden, daarna door te variëren in de uitvoering ervan.

Zorg er allereerst voor dat je basis goed is, voordat je je oefening zwaarder en moeilijker gaat maken. De kwaliteit van de uitvoering van de oefening blijft altijd voorop staan. Naast het zonder klachten kunnen uitvoeren ervan. Kies hieronder één van onze onderwerpen.

Video instructies van onze therapeuten

Basiskracht- en stabiliteitsoefeningen

Mobiliserende oefeningen voor de onderrug

Oefeningen armspieren

Oefeningen beenspieren

Oefeningen nek

Oefeningen rompstabiliteit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oefeningen hoge rug

 

 

Werkplek tuis