Manuele therapie Deventer

Manuele therapie is een behandelingsvorm die gericht is op gewrichtsstoornissen. Indien u last heeft van slecht bewegende of pijnlijke gewrichten, dan kan deze vorm van therapie u helpen. Het doel van manuele therapie is het verminderen of zelfs het volledig herstellen van gewrichtsstoornissen en pijn, en het verbeteren van alledaagse activiteiten. Fysiotherapie W&H is hÊt adres voor manuele therapie Deventer.

Neem contact op Bekijk onze tarieven

Wanneer manuele therapie Deventer?

Manuele therapie Deventer biedt uitkomst bij een breed scala aan gewricht-gerelateerde klachten. Hierbij kunt u denken aan hoofd- en/of nekpijn in combinatie met bijvoorbeeld een vastzittende wervelkolom, schouderklachten (pijn die vaak doorstraalt naar de armen), rugklachten, kaakklachten en heupklachten.

Werkwijze manuele therapie Deventer

Voor aanvang van de behandeling krijgt u een intake, waarbij u wat vragen moet beantwoorden en uw individuele bewegingsapparaat uitvoerig wordt geanalyseerd. Doorgaans wordt bij de eerste afspraak al duidelijk of de betreffende klachten middels manuele therapie Deventer verholpen kunnen worden. Op basis van de analyse wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld, en gaan we aan de slag.

Benieuwd geworden?

Behoefte aan fysio- of manuele therapie in Deventer, neem dan contact op of maak direct een afspraak!

Waarom manuele therapie Deventer bij Fysiotherapie W&H?

De voordelen van manuele therapie Deventer bij onze praktijk:

  • Een persoonlijke benadering en individuele behandeling
  • Een uitstekend bereikbare praktijk met eigen parkeerterrein
  • Vier zeer ervaren en toegewijde fysiotherapeuten
  • Contracten met alle zorgverzekeraars.

Manuele therapie Deventer: MTM

Bij Fysiotherapie W&H richten wij ons op MTM (Manuele Therapie Marsman), een stroming binnen de manuele therapie. Bij MTM gaan we uit van de bouw van het lichaam, en dan met name de wervelkolom. De opbouw van de wervelkolom bepaald namelijk uw houding en hoe u het liefst beweegt. Dit heeft uiteraard ook invloed op de rest van uw lichaam. De MTM behandeling richt zich op het herstellen van de balans tussen bewegen en tegenbewegen.

Veelgestelde vragen

📝 Is er een verwijsbrief nodig voor fysiotherapiebehandeling bij Fysiotherapie WH in Deventer?

Er is geen verwijzing meer nodig want je kunt rechtstreeks terecht bij de fysiotherapeut. Voor chronische aandoeningen en aan huis behandelingen hebt u wel een verwijzing nodig.

📑 Heeft Fysiotherapeut WH in Deventer contracten met alle zorgverzekeraars?

Ja, wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars van Nederland. U ben zelf verantwoordelijk om de polisvoorwaarden na te gaan hoeveel behandelingen nog vergoed worden. Wel kunnen wij ook kijken voor u hoeveel behandelingen uw verzekering vergoed. Als u niet aanvullend verzekerd bent,komen de behandelingen voor uw eigen rekening. Voor tarieven zie onze website.

🏠 Kan ik aan huis behandeld worden als het nodig is bij Fysiotherapie WH in Deventer?

Ja, als u niet in staat bent om zelf te komen en u kunt ook niemand vragen om u te brengen komen wij bij u thuis. Dit doen wij vaak bij mensen met een nieuwe heup of knie, maar ook bij mensen die om wat voor reden dan ook slecht ter been zijn.

⏱ī¸ Hoe lang duurt een fysiotherapie behandeling bij Fysiotherapie WH in Deventer?

Een normale fysiotherapie behandeling duurt 30 minuten. Tijdens deze tijd zal de fysiotherapeut ook uw dossier bijhouden. Een eerste behandeling bestaat uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. U wordt dan meestal niet behandeld maar u krijgt al wel advies en zo nodig oefeningen mee. Tijdens de eerste behandeling dient u een geldig legitimatiebewijs meenemen.

Contact opnemen Bekijk onze tarieven